Billedkunstner
Lone Seeberg

Lone Seeberg

Underfundig og tvetydig fremtoner en skikkelse på lærredet. Store markerede øjne betragter beskueren, mens skikkelsen holder en farvestrålende, livløs fisk beskyttende i sin favn. Kroppen synes på nippet til at gå i opløsning med et dryppende skørt, der minder om en fugls pjuskede fjerdragt. Blomsterranker med knaldrøde rosenknopper falder som et let gardin på begge sider af figuren og leder blikket ind på denne. Kontrasten mellem jakkens optegnede konturer og skørtets drivende maling understreger væsenets kompleksitet.

Farvepaletten svinger fra gråtoner over i heftige røde, blå og grønne nuancer. En skala, der er gennemgående i mange af Lone Seebergs nye værker. Ofte tilføjer hun enkelte definerede elementer eller grafiske mønstre som for eksempel blomsterornamentik eller prikker, der nærmest fremstår som stammetatoveringer på en figurs arm eller bryst. Med et udtryk, der overrasker med sin spontanitet og på samme tid fastholder en bagvedliggende narrativ, arbejder Lone Seeberg figurerne frem med farve og ekspressive penselstrøg i underfundige og poetiske værker.

Feminint og maskulint mødes, når jakke og slips kombineres med et skørt og store optegnede øjne. Dualiteten i Lone Seebergs værker er allestedsnærværende og efterlader et stærkt indtryk på beskueren. Med menneskefiguren som omdrejningspunkt kommenterer hun den menneskelige eksistens.

Lone Seeberg har vist sin kunst på en række censurerede udstillinger og gallerier i Danmark samt udstillet internationalt i bl.a. USA, Brasilien, Holland, Frankrig, Italien og Spanien.

 

 
Acryl på lærred, 80x80


Mixed media på papir, indrammet,