Billedkunstner
Dorthe Wenøe

"Og hvorfor maler jeg, som jeg gør? I processen ved jeg det virkelig ikke. Men lidt efter lidt går det op for mig, at jeg netop maler, som jeg gør, fordi det for mig er meningsfuldt. Det er billeder på min oplevelse af det, at være menneske.

At være,
At være i et samfund,
At være i et multi- kulturelt samfund,
At føle sig universelt fortabt, døende,
At vide at alt eller intet kan tabes, transformeres.

Mine figurer og blomster symboliserer samfundet, livet, steder hvor meninger, kulturer og religioner mødes. Ormen er ødelæggeren, men skaber også transformation.

Mine farvevalg er påvirket af mine mange rejser, mine oplevelser af de fantastiske farver, som findes og bruges forskellige steder i verden. Alle farver har en natur. Ingen farve er forkert. Den kan være forkert i en sammenhæng, men i sig selv er ingen farve forkert. Alle farver findes i hvidt og sort som hinandens komplementære farver.

Den første form er linjen. Jeg tror universet er startet med en linje. Den har en retning. En begyndelse og en slutning. Møder linjen modstand kan den blive til cirkler eller buer eller dele sig som floder, årer i vores hud eller årer i et blad. Linjen kan også splintres, gå i stykker og opleves som 1000 lysende stjerner på en sort himmel.

At arbejde med billedet, interesserer mig. Farver interesserer mig. Former ville jeg undgå, hvis jeg kunne. Men det er umuligt at male uden form. Ligesom at tale uden ord. Så jeg har forliget mig med nogle former, nogle enkle former. Komposition bryder jeg mig ikke om. Det minder mig om noget tvunget, som en disposition til noget med et bestemt indhold. Mine malerier har brug for en ramme. Ellers vil de flyde ud over kanten. Samtidig er kanten og dens indhold en vigtig del af billedet. Den er overgangen fra virkelighedens verden til en billedverden. "

Dorthe Wenøe
 

 

 

 

Udsnit af værk!!